loader image

Naziv

Obiteljska kuća KO

Tipologija

Obiteljska kuća

Lokacija

Grad Zagreb

Površina čestice

1025 m2

Bruto površina zgrade

231 m2

Godina

2016

Status

Izgrađeno

Opis projekta

Obiteljska kuća K nalazi se na padini, pri čemu je samo manji dio parcele u građevinskoj zoni.

Izazov je bio napraviti kuću povezanu s terenom i zadržati poziciju uz cestu, a opet osigurati stanarima prijekopotrebnu intimu.

Rješenje smo pronašli u polaganju objekta paralelno sa slojnicama terena te tako otvorili mogućnost izlaza na teren. Nosiva konstrukcija je AB podrum napravljen radi stabilizacije klizišta, a čiji rasjed prelazi preko parcele te AB okvir sa ispunom od opeke u prizemlju i jednostrešnim drvenim krovištem s limenim pokrovom.

U suterenu se nalazi garaža, kotlovnica, spremište, sanitarni čvor i rezervna soba, dok su u prizemlju smješteni prostori za dnevni boravak,  koji su povezani sa terenom preko tampon terasa i prostori noćenje izolirani visinom od terena.

Nosiva konstrukcija je AB podrum napravljen radi stabilizacije klizišta, a čiji rasjed prelazi preko parcele te AB okvir sa ispunom od opeke u prizmelju i jednostrešnim drvenim krovištem s limenim pokrovom.

Kuća je izvedena na temeljnoj ploči s kontinuiranom toplinskom izolacijom od temelja do krova (energetski razred A) kako bi se smanjili troškovi grijanja.

Pin It on Pinterest